Het Lustrumterrein

Het Terrein Praesidium was verantwoordelijk voor het lustrumterrein gelegen aan de Schoemakerstraat 340. Met zijn zessen hebben ze een kwartaal part-time en een kwartaal full-time er alles aan gedaan om het terrein een volledige make-over te geven. Het lustrumterrein is speciaal voor de piekweek van het lustrum omgebouwd tot een groot feestterrein dat door ongeveer 2500 bezoekers per dag werd bezocht. Het terrein aan de Schoemakerstraat is normaal gesproken de thuisbasis van de Delfste korfbalvereniging Fortuna.

Terrein Praesidium

VoorzitterTom Hoppenbrouwer
SecretarisEva van Houwelingen
PenningmeesterVictor Poorte
Commissaris ConstructiesJurre Marijnissen
Commissaris InventarisElske van Leeuwen
Commissaris InstallatiesJelle Klein

Vanuit het Terrein Praesidium

Dit verhaal begint ergens midden in december 2017. Toen begon het verhaal van een groep van zes man die een half jaar lang keihard bezig is geweest om een gemoedelijke korfbalvereniging genaamd Fortuna om te toveren tot een bruisend terrein waar 2000 Virgilianen het dak eraf hebben geblazen, om dit terrein vervolgens weer af te leveren alsof er niets is gebeurd.

"Liefdadig als wij zijn hebben we deze keet, die wij tot ‘Dikke Nico’ hebben gedoopt gered van zijn roemloze einde."

De eerste en voor ons misschien wel de fijnste bijdrage aan het terrein werd al snel afgeleverd, in de vorm van het grootste Ikea bouwpakket dat ik waarschijnlijk ooit zal zien. Op de spoorzone stond namelijk nog een schaftkeet van 30x6 m te verpieteren, die binnen afzienbare tijd zou worden gesloopt. Liefdadig als wij zijn hebben we deze keet, die wij tot ‘Dikke Nico’ hebben gedoopt gered van zijn roemloze einde.

Wat me vrij lang bij zal blijven is het feit dat we op dat moment het terrein nog deelden met Fortuna. Zo liep er nog dagelijks allemaal klein grut rond om lekker te gaan trainen, terwijl bij ons de tap vanaf een uur of 5 overuren draaide. Daarnaast wil ik graag ook een momentje stilte aanvragen voor opperbeunhaas Jurre die een groot deel van de voorbereidingen van de zijlijn heeft moeten aanschouwen, in een scootmobiel, omdat hij besloot zijn enkel te breken. Het beeld van de aangeschoten man met studentikoze lichaamsbouw in een scootmobiel zal veel Fortuna-leden nog lang bij blijven, schat ik zo. - Tom Hoppenbrouwer

"Zo liep er nog dagelijks allemaal klein grut rond om lekker te gaan trainen, terwijl bij ons de tap vanaf een uur of 5 overuren draaide."

💪🏼 Help mee deze pagina te verbeteren!

Een fout ontdekt? Of mis je verhalen?

Stuur ons feedback...Bewerk deze pagina op GitHub...