De Lustrumweek

Waar leden hun geliefde N8W8 ingeruild zagen worden voor een onbekend lustrum alternatief, bleek dat de Lustrumweek een totaal ander concept volgde dan welke feestweek die Virgiel ooit had gezien. Waar de activiteiten tijdens het vorige Lustrum enigszins weg vielen in de roes van alle feesten was een aparte week vol activiteiten een oplossing om alle leden te trakteren op een week waarin iedereen mocht weten dat Virgiel haar lustrum groots zou vieren. In alle facetten werd voorzien tijdens de lustrumweek. Iedereen binnen en buiten Virgiel kon meegenieten van de meest uiteenlopende activiteiten en kon op talloze wijzen worden geprikkeld om zich op welke manier dan ook te ontwikkelen, de essentie en het hoofddoel van Virgiel als vereniging.

Lustrumweek Commissie

VoorzitterRutger de Waard
SecretarisIzaak Geursen
PenningsmeesterQuentin van Driel
Commissaris InternAnnette Heinen
Commissaris ActiviteitenGuusje Jans
Commissaris PromoOtto Krans

Vanuit de Lustrumweek commissie

Wat zou je doen als iemand tegen je zegt: “hier heb je een zak met geld en ga maar doen wat je leuk vindt”. Op deze manier werden wij met z’n 6en in het diepe gegooid en net als menig persoon hadden ook wij geen idee. Dit jaar is het lustrum in een nieuw jasje gestoken, met voor het eerst een lustrumweek. Deze nieuwe structuur betekende voor ons een wit vel, wat we helemaal zelf in konden kleuren, we hadden geen idee waar we aan gingen beginnen. Dit zorgde er ook voor dat het eerste halfjaar vooral in het teken stond van oneindig brainstormen over wat we nou precies wilden gaan doen. Ons doel was om een week neer te zetten vol nieuwe activiteiten, waar voor iedere Virgiliaan wat bij zat. Een passend programma hierbij bedenken bleek nog best een lastige opgave. In principe was alles mogelijk, wat heel mooi klonk, maar wat er ook voor zorgde dat we lange tijd geen idee hadden wat we nou eigenlijk aan het doen waren.

"Wat zou je doen als iemand tegen je zegt: 'hier heb je een zak met geld en ga maar doen wat je leuk vindt'?"

Ruim een half jaar verder waren alle ideeën er, maar waren er nog heel weinig concrete plannen. Direct na de wispo gingen we full-time en vanaf dag 1 konden we eindelijk al onze aandacht op de lustrumweek richten. Na twee weken hadden wij allemaal het gevoel dat weer meer hadden bereikt dan in het hele half jaar ervoor en dit zorgde voor veel motivatie om een fantastische week neer te zetten.

Inmiddels terugkijkend ben ik enorm trots op wat wij met elkaar hebben neergezet. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan een onvergetelijk 24e lustrum. Een jaar iets voorbereiden klinkt lang, maar als je eerst een half jaar alles moet bedenken omdat er geen enkel voorbeeld is dan vliegt die tijd voorbij. Ik denk dat we er met de groep in geslaagd zijn om dit concept uit te werken naar een diverse en bovenal leuke week. Nog steeds geniet ik van alle positieve reacties die we hebben ontvangen en kan ik achteraf zeggen dat de lustrumweek precies is geworden wat het moest worden, ondanks dat we van te voren niet eens wisten wat het moest worden.

"Nog steeds geniet ik van alle positieve reacties die we hebben ontvangen en kan ik achteraf zeggen dat de lustrumweek precies is geworden wat het moest worden, ondanks dat we van te voren niet eens wisten wat het moest worden."

💪🏼 Help mee deze pagina te verbeteren!

Een fout ontdekt? Of mis je verhalen?

Stuur ons feedback...Bewerk deze pagina op GitHub...