De Lustrum Wintersport

In februari 2018 hebben we 1032 van onze beste vrienden meegenomen om een week lang Les Deux Alpes op z’n kop te zetten. In het Virgieldorp kon iedere gelukkige met een kaartje genieten van sneeuw, meer dan 200 km piste, exclusieve Virgielbarren, bier voor 50% van de prijs en allemaal leuke verrassingen. Na ruim een jaar aan voorbereiding is het gelukt wat tot nu toe nog niemand is gelukt. Met 1032 deelnemers is de grootste studentenwintersport een feit.

Wispo Commissie

VoorzitterJim Tukker
Secretaris/Commissaris ActiviteitenLieke Lohmeijer
PenningsmeesterLuc Dierick
Commissaris LocatieJaap Verbruggen
Commissaris LogistiekHester Vennema
Commissaris PromoNina Rodenburg

Vanuit de Wispo commissie

De lustrum wintersport zelf was geweldig, zoveel Virgilianen in één dorp zuipend in de Umbrella, Pano-bar, Yeti, Prins of Smithy’s. Overal waar je was waren er wel Virgilianen aan het genieten van een biertje. De eerste avond was een goede voorbereiding voor de kroegen op de rest van de week. Iedereen had namelijk zeker nog wel wat energie om ‘s avonds even op onderzoek uit te gaan waar ‘die Smithies’ nu eigenlijk zat. Ook de rest van de week zat de sfeer er goed in. Van Dansado in de Pano tot PJ in de Umbrella, elk feestje was weer goed. Helaas stonden onze telefoons de hele week op roodgloeiend waardoor het zuipen bij ons iets minder vaak voorkwam. Daardoor maak je wel iets mee wat nog veel leuker is; nuchter genieten van al die blije Virgilianen en DJ’s die je allemaal bedanken voor de lustrumwispo en dat ze erbij mochten zijn!

"Van Dansado in de Pano tot PJ in de Umbrella, elk feestje was weer goed."

De woensdag hadden we een freestyle les georganiseerd voor leden die dat leuk vonden. Er was nog plek in een lesje waardoor een aantal van ons mee kon doen. We stonden bij de ESF en kregen ineens een tas met pieper, schep en sonde in onze handen gedrukt en een korte uitleg erbij. Al gauw werd duidelijk dat onze leraar dacht dat we in plaats van freestyle les, freeride les hadden (hors piste). Iedereen was hier stiekem mega blij mee want we gingen door de tiefsneeuw van kliffen springen en de lijpste jumps en afdalingen nemen, al met al fantastisch.

Het einde van de week kwam al snel nabij, de laatste avond besloten we onszelf er volledig vanaf te leggen met de reisleiding, het Dagelijks Bestuur, de hele commissie en net te veel flessen wodka. En zo waren we alweer aan het einde van de week gekomen. Aan het eind van deze laatst dag, waar wij met z’n zessen afscheid namen van een emotionele Sjoukje, stapten ook wij de bus in en vielen, net als alle anderen, binnen een uur in slaap. Het volgende moment kwamen we alweer in Delft aan en was dit mooie avontuur tot een einde gekomen.

"Iedereen was hier stiekem mega blij mee want we gingen door de tiefsneeuw van kliffen springen en de lijpste jumps en afdalingen nemen, al met al fantastisch."

Les Deux Alpes
Les Deux Alpes

💪🏼 Help mee deze pagina te verbeteren!

Een fout ontdekt? Of mis je verhalen?

Stuur ons feedback...Bewerk deze pagina op GitHub...